Следвайте Гласове в ТелеграмУкрайна заяви, че западните ѝ съюзници са одобрили

...
Следвайте Гласове в ТелеграмУкрайна заяви, че западните ѝ съюзници са одобрили
Коментари Харесай

Украйна заяви, че Западът е одобрил атаки в Крим

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Украйна съобщи, че западните ѝ съдружници са одобрили осъществяването на офанзиви против съветски обекти на Кримския полуостров. " Предсказанията за Апокалипсиса са все по-близо ", реагираха от Москва. Междувременно Германия арестува мъж за доставка на части за дронове за Русия.

" Днес има безспорен консенсус, че можем да унищожаваме всичко съветско в окупираните територии, като да вземем за пример в Крим ", сподели нощес по украинската телевизия Михайло Подоляк, консултант на украинския президент Володимир Зеленски.

Миналата година западните сътрудници към момента бяха срещу украинските офанзиви против Крим, който беше анексиран от Русия през 2014 година, посочи Подоляк.

Президентският консултант обърна внимание и на изказване на немската външна министърка Аналена Бербок.

" Русия непрекъснато бомбардира цивилен цели в Украйна, зърнени хранилища, лечебни заведения, църкви. И Украйна се пази в границите на интернационалното право ", сподели Бербок.

" Не ние започнахме тази война ", сподели Подоляк, като посочи, че украинските офанзиви са подбудени от съображения за защита.

Дроновете, употребявани при офанзиви в Русия са с " неуточнен генезис ", сподели още президентския консултант, като предвижда, че ще има нарастване на броя на офанзивите с дронове, защото съветското управление губи надзор както върху въздушното пространство, по този начин и върху властовите структури в Русия.


Бившият съветски президент Дмитрий Медведев реагира на изказването на Подоляк, като сподели, че думите на украинския представител са доказателство за " съучастието на Запада във войната против Русия ".

Съгласието на Запада за украински удари по Крим е casus belli (на латински: мотив за война) и дава на Москва опция да работи " срещу всички и всеки " в НАТО, посочи Медведев.

" Печално. Предсказанията за Апокалипсиса са все по-близко ", сподели още някогашният съветски президент.

Напоследък десетки украински дронове нападат територии на Русия и Крим.  Днес поредна детонация раздруса полуострова. Тя е станала край Оленивка, в западната част на Крим, тъкмо където преди близо седмица беше ударен брегови противокорабен ракетен комплекс, кадърен да носи ракети " Оникс ".

За гърмежа оповестяват локални поданици, представени от " Телеграм " канала " Кримский ветер ". Появиха се и видеокадри от детонацията и издигащия се нагоре дим.

По-рано Министерството на защитата на Русия заяви, че украински дрон е бил погубен от аероплан над Черно море. Няма обаче друга информация, нито видео удостоверение. Не е ясно и дали ударът в Оленивка е обвързван с това известие.

Десетки дронове бяха изпратени към Крим и територията на Русия през предходната седмица и част от тях са към момента прототипи. 16-те дрона, които са употребявани за интервенцията в понеделник (28 август) в Крим, за които СБУ заяви, са нова украинска разработка - " Морок " ( " Тъмен дух " ), написа The Economist.

Украинският президент Володимир Зеленски разяснява преди дни, че има значителен растеж в производството на ракети, в това число и противокорабните " Нептун " и противотанковите системи " Корсар " и " Стугна ", дронове и 155-мм артилерийски снаряди, които са стандарт в НАТО. Украинските военни разработчици вършат трансформация и на ракетите С-200, които са употребявани за удари по територията на Русия.

Според източници на The Economist единствено за производството на дронове е отделена голямата за Киев в този миг сума от 1,1 милиарда $. Анализатори означават, че войната в Украйна е първата в света " война на дронове ", в която двете воюващи страни от време на време имат преимущество.

The Economist написа, че Украйна и Русия се " учат една от друга " във връзка с дроновете - тяхното потребление и обезвреждане. Доскоро Москва беше с крачка напред, употребявайки ирански дронове за поразяване на редица цели, в това число и на енергийната инфраструктура. Сега обаче Украйна обстрелва съвсем всекидневно Москва - главно с психически резултат, само че също по този начин медиите оповестяват и за необясними пожари във военни бази, летища и промишлени комплекси, употребявани за произвеждане на въоръжение.

Инфо: dnes.dir.bg

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР